Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad morotssallad med quinoa och pistagesås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Morötter blir härligt söta när de rostas i ugnen. Att de passar strålande bra med pistagenötter som mixas ihop till en vackert grön sås, var en ljuvligt god överraskning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Använder du ekologiska morötter kan du behålla skalet på. Blanda morötterna tillsammans med sirap, spiskummin timjan, olivolja och salt på en plåt. Rosta i ugnen i 30-40 minuter eller tills de har fått fint med färg.
  3. Pistagesås: Häll bort blötläggningsvattnet från nötterna. Lägg ner nötter, tahini, yoghurt, persilja, citronsaft och vitlök i en blender. Mixa ett bra tag tills du får en riktigt slät sås. Smaka av med salt.
  4. Sallad: Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skölj den i kallt vatten så att den svalnar helt. Blanda quinoan med gröna ärtor, persilja, rödlök, citronsaft, olivolja, salt och peppar.
  5. Fördela salladen på tallrikar. Toppa med rostade morötter och ringla över pistagesåsen. Strö över pumpakärnor och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.