Morötter blir härligt söta när de rostas i ugnen. Att de passar strålande bra med pistagenötter som mixas ihop till en vackert grön sås, var en ljuvligt god överraskning!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Använder du ekologiska morötter kan du behålla skalet på. Blanda morötterna tillsammans med sirap, spiskummin timjan, olivolja och salt på en plåt. Rosta i ugnen i 30-40 minuter eller tills de har fått fint med färg.
- Pistagesås:
Häll bort blötläggningsvattnet från nötterna. Lägg ner nötter, tahini, yoghurt, persilja, citronsaft och vitlök i en blender. Mixa ett bra tag tills du får en riktigt slät sås. Smaka av med salt.
- Sallad:
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skölj den i kallt vatten så att den svalnar helt. Blanda quinoan med gröna ärtor, persilja, rödlök, citronsaft, olivolja, salt och peppar.
- Fördela salladen på tallrikar. Toppa med rostade morötter och ringla över pistagesåsen. Strö över pumpakärnor och servera!
Publicerat den
18 januari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar