Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad romanescosoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sätt kålen i huvudrollen! Romanesco är en mix av broccoli och blomkål. Den är inte bara väldigt god i smaken, den är även så ofantligt vacker. Denna krämiga soppa kommer du inte bli besviken av. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda romanescobuketterna med olja på en plåt. Rosta i ugnen i 15-20 minuter eller tills de är mjuka. lägg ca 1/3 av buketterna åt sidan för dekoration.
  3. Fräs under tiden purjolök och vitlök i lite olivolja i en stor kastrull. När löken har mjuknat och blivit lätt transparent häller du ner rostad romanesco, potatis, vitt vin, vatten, kokosmjölk och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda tills potatisen är mjuk.
  4. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Späd eventuellt med mer vatten för rätt konsistens. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i skålar och dekorera med rostade romanescobuketter. Servera gärna med ett surdegsbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.