Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad rotfruktssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig och värmande soppa! Genom att rosta rotfrukterna får man fram en god sötma. Glutenfri, äggfri och laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg rotfrukter, purjolök och blomkålsbuketter på en plåt och ringla över oljan. Rosta i ca 45 minuter eller tills rotfrukterna mjuknat och fått färg.
  3. Lägg undan blomkålen och stjälp sedan över resten av rotfrukterna i en rymlig kastrull. Tillsätt vatten, kryddor och pressa i vitlök. Koka upp och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med blomkålen, bönorna och gärna ett gott bröd och blandade frön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.