Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad tomatsås

 
Skriv ut

Den här goda tomatsåsen tar lite längre tid att laga. Laga gärna en större sats när du ändå är i farten och frys in i lagom stora portioner.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Dela tomaterna och lägg dem på en bakpappersklädd plåt med snittsidan upp. Krydda med salt och peppar och droppa över 2 msk olivolja. Rosta i mitten av ugnen cirka 45 minuter. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs några minuter i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt grovhackade tomater, vin och torkad oregano. Koka under lock cirka 40 minuter. Ta av locket och koka ihop såsen utan lock cirka 15 minuter. Blanda i färsk oregano och smaka av med salt och peppar. Tomatsåsen håller sig ungefär 5 månader i frysen. I kylen kan du förvara såsen upp till 3 dagar. Satsen ger ca 12 dl tomatsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.