Ett härligt örtbröd med citron som passar perfekt att stoppa i brödrosten.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olivolja, salt, linfrön, yoghurt, citronskal och hackad timjan. Tillsätt mjölet.
- Kör degen i maskin i minst 10 minuter, eller knåda ännu längre för hand. Det ska bli en smidig deg.
Lägg en handduk över bunken och låt den jäsa minst i 1 timme, gärna 2 till dubbel storlek.
- Smörj två avlånga formar, ca 1½ liter stora.
Dela degen i två lika stora delar och forma två avlånga limpor som du lägger i formarna. Låt jäsa i 30 minuter.
- Värm ugnen till 225 grader.
Ställ in formarna i nedre delen av ugnen och grädda i ca 25 minuter.
Publicerat den
24 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar