Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostbröd med citron och timjan

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett härligt örtbröd med citron som passar perfekt att stoppa i brödrosten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olivolja, salt, linfrön, yoghurt, citronskal och hackad timjan. Tillsätt mjölet.
  2. Kör degen i maskin i minst 10 minuter, eller knåda ännu längre för hand. Det ska bli en smidig deg. Lägg en handduk över bunken och låt den jäsa minst i 1 timme, gärna 2 till dubbel storlek.
  3. Smörj två avlånga formar, ca 1½ liter stora. Dela degen i två lika stora delar och forma två avlånga limpor som du lägger i formarna. Låt jäsa i 30 minuter.
  4. Värm ugnen till 225 grader. Ställ in formarna i nedre delen av ugnen och grädda i ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.