Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott som variation till vanlig potatisgratäng. Kan göras på nästan vilka rotfrukter som helst!

Ingredienser

Instruktioner

Skiva rotfrukterna tunnt. Hetta upp olja i en traktörpanna, helst med teflonbotten. Lägg i rotfrukterna och låt dem fräsa en liten stund. Häll sedan på grädden och lått puttra på svag värme tills grädden börjar tjockna (tar längre tid än med bara potatis eftersom det inte är lika mycket stärkelse i de andra rotfrukterna). Red vid behov av med maizena eller vetemjöl. Smaka av med krossad vitlök, salt och peppar. Häll över i en gratängform och strö över riven ost. Gratinera i ugn på 220 g till osten fått färg, ca 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.