Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktssoppa

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lite annorlunda soppa med kolrot, morötter och potatis. Lite syrligare smak men mycket god och med nästan bara råvaror som ingedienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och buljongtärning. Under tiden bryner du blandfärsen, skalar potatisen, kålroten och morötterna.
  2. Hackar potatisen i mindre bitar och river kolroten och morötterna. Hacka även cornichonsen. Skiva 1/3 citron och skär ut fruktköttet.
  3. När vattnet kokat upp häller du i alla ingredienser och låter soppan stå och sjuda. Kan stå så i ca 20 min, ta gärna upp och smaka en bit potatis så den är helt genomkokt. Kan ta olika lång tid beroende på hur stora potatisbitarna är.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.