Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsvåfflor med rom

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Dessa matiga våfflor smakar suveränt med rom, gräddfil och hackad rödlök. Rotfruker att använda roteselleri, kålrot och /eller morot Gräddfilen kan bytas mot crème fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rotfrukterna och vitlöksklyftorna. Skär rotfrukterna i mindre bitar och låt koka sakta tillsammans med vitlöken i grädde och mjölk tills bitarna har mjuknat. Låt rinna av, men spara gräddmjölken.
  2. Kör grönsakerna till mos med mixer eller mosa med en gaffel. Blanda moset med 1½ dl av gräddmjölken, öl, 2 ägg och en extra gula, samt mjöl. Tillsätt kryddor och smaka av.
  3. Låt smeten stå och svälla en timme.
  4. Hacka under tiden rödlöken fint.
  5. Hetta upp ett våffeljärn och smörj med lite smör. Grädda våfflorna gyllenbruna.
  6. Servera med gräddfil, svart och röd rom och finhackad rödlök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.