- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Dessa matiga våfflor smakar suveränt med rom, gräddfil och hackad rödlök.
Rotfruker att använda roteselleri, kålrot och /eller morot
Gräddfilen kan bytas mot crème fraiche.
Instruktioner
- Skala rotfrukterna och vitlöksklyftorna.
Skär rotfrukterna i mindre bitar och låt koka sakta tillsammans med vitlöken i grädde och mjölk tills bitarna har mjuknat. Låt rinna av, men spara gräddmjölken.
- Kör grönsakerna till mos med mixer eller mosa med en gaffel. Blanda moset med 1½ dl av gräddmjölken, öl, 2 ägg och en extra gula, samt mjöl. Tillsätt kryddor och smaka av.
- Låt smeten stå och svälla en timme.
- Hacka under tiden rödlöken fint.
- Hetta upp ett våffeljärn och smörj med lite smör.
Grädda våfflorna gyllenbruna.
- Servera med gräddfil, svart och röd rom och finhackad rödlök.
Publicerat den
24 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar