Rödbetorna i smeten gör rulltårtan vackert rosa. En rulltårta kan enkelt förvandlas till lyxiga bakelser!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg, socker och råsocker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem med de rivna rödbetorna i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna, ca 42x32 cm, med bakplåtspapper. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 7 minuter.
- Stjälp upp bottnen på ett bakplåtspapper med socker, gärna med en fuktig kökshandduk under. Låt långpanna ligga ovanpå kakan under tiden den kallnar.
- Vispa grädden lätt i en bunke. Krossa Daimen i småbitar och vänd ner i grädden tillsammans med bären. Blanda runt.
- Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop den. Lägg skarven nedåt. Förvara den i kylskåp fram till servering.
Publicerat den
29 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar