Två sorters frön, farinsocker och fiberhavregryn ger de runda fröbröden en underbar smak
Det blir 4 runda bröd av receptet
Instruktioner
- Ugn 225°
- Värm vattnet fingervarmt, 37°. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör om tills jästen är upplöst.
- Tillsätt matolja, havregryn, frön, salt och farinsocker. Blanda sist ner mjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg.
- Täck bunken med en bakduk och låt degen vila i ca 1 timme.
- Tryck ner den jästa degen lätt i bunken och klicka därefter upp den på bakpappersklädda plåtar till fyra bröd. Platta ut bröden något med mjölade händer och skär ett kryss genom degen mitt på varje. Pricka dem lätt och strö över frön.
- Låt bröden jäsa i ca 25 minuter.
- Grädda de färdigjästa bröden i nedre delen av ugnen i 12-15 minuter.
- Lycka till! Njut.
Publicerat den
29 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar