Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Runebergstårtor

 
  • Serverar: 22-24 portioner
  • Tid: 27 minuter
Skriv ut

Idag är det den femte februari. Finlands nationalskald Johan Ludvig Runebergs födelsedag. Hans hustru Fredrika bakade dessa tårtor åt honom och de finns att få i conditorien runt om i Finland - åtminstone i de svenskspråkiga delarna just den femte februari. Jag brukar baka dem rätt dag. Ibland lyxar jag till dem litet med punch i glacyren.

Ingredienser

Instruktioner

Kör mandeln i din mixer, behöver ej bli alldeles fin. Blanda ihop alla ingredienser till en stadig smet. Det går att göra i hushållsassistenten. Ta dubbla vanliga muffinsformar och fyll dem till 2/3 delar. Grädda i 200-225 grader i 10-12 minuter. De skall vara ljust gulbruna. Ta en klick hallonsylt i mitten på varje muffin. Rör ihop florsocker med punch eller med vatten om du ej har punch hemma. Vänta tills bakverken kallnat innan du ringlar glacyren runt varje hallonsyltklick. Idag tog jag ett djupfryst hallon i mitten innan jag gräddade dem och det blev bra resultat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.