Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rustik äppeltårta

 
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

En underbar kaka med ljuvliga smaker av bittermandel, kanel och russin. Lite cheesecakekänsla faktiskt. Den räcker till många och är mycket hållbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka samman ingredienserna till botten för hand eller i matberedare.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant - ca 22 cm i diameter. Botten och en bit upp på kanten.
  4. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
  5. Blanda gulorna med färskosten. En i taget. Blanda ner kesellan, socker, mjöl, russin, kanel, bittermandel och äppelklyftor.
  6. Vispa äggvitorna hårt och vänd varsamt ned dem i smeten. Häll fyllningen i formen och grädda i ca 45-55 min. Tårtan kan behövas täckas mot slutet om den verkar få för mycket färg.
  7. Servera ljummen eller kall med vispad grädde

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.