En underbar kaka med ljuvliga smaker av bittermandel, kanel och russin. Lite cheesecakekänsla faktiskt. Den räcker till många och är mycket hållbar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka samman ingredienserna till botten för hand eller i matberedare.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant - ca 22 cm i diameter. Botten och en bit upp på kanten.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
- Blanda gulorna med färskosten. En i taget. Blanda ner kesellan, socker, mjöl, russin, kanel, bittermandel och äppelklyftor.
- Vispa äggvitorna hårt och vänd varsamt ned dem i smeten. Häll fyllningen i formen och grädda i ca 45-55 min. Tårtan kan behövas täckas mot slutet om den verkar få för mycket färg.
- Servera ljummen eller kall med vispad grädde
Publicerat den
15 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar