Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ryggbiff med dragonmajonnäs, palsternacka & sötpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gött!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skär rotfrukterna i klyftor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Häll på oljan och vänd runt. Ugnsgrädda i 10 minuter. Skala och skär rödlöken i klyftor. Tag ut plåten vänd runt och lägg på löken. Sätt tillbaka in i ugnen 5-10 minuter tills alla grönsaker är mjuka och fått fin färg. Gör under tiden dragonmajonnäsen. Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Gnid in köttet i oljan och hacka rosmarinen och gnid in i köttet tillsammans med salt och peppar. Stek köttet runt om och lägg det i ugnsfast form och sätt in i ugnen. Köttet ska ha en innertemperatur på 56 grader. Tag ut köttet och linda in i en bit folie, låt vila cirka 10 minuter. Lägg upp rotfrukterna på ett stort fat, lämna plats i mitten, skär upp köttet och lägg på fatet.
  3. Rosta pumpakärnor i torr stekpanna, droppa på lite olja och strö över salt. Strö över de rostade pumpakärnorna och lägg upp dragonmajonnäsen i en skål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.