Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffrans- och apelsinkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En god och saftig kaka till jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång form som rymmer 2 l.
  2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget. Rör smeten slät mellan varje ägg. Häll i alkoholen.
  3. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel. Blanda bakpulver och saffran i mjölet och vänd ner det i smeten. Vänd ner apelsinskalen. Rör inte för mycket, bara så att det blandar sig. Fördela smeten i formen och släta till ytan.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 60-70 minuter. Låt kakan stå en stund innan den lossas och stjälps upp för att kallna på galler.
  5. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.