- Serverar: 40 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Bra deg som ger jättegoda bullar
Instruktioner
- Smält smör, tillsätt hälften av mjölken och all saffran. Låt koka ett par minuter. Ta kastrullen av plattan och tillsätt resten av mjölken. Kyl till 37 grader.
- Rör ut jästen i vätskan. Tilsätt salt, socker, ägg, och hälften av vetemjölet. Arbeta degen 4 min i maskin eller 8 min för hand. Tilsätt under tiden mer vetemjöl så att degen blir fast och smidig. Låt degen jäsa 45 minuter under bakduk.
- Knåda degen några minuter på mjölat bakbord. Dela degen i 40 bitar och forma till lussebullar/ jul-S. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. Låt dem jäsa 20 min under bakduk.
- Garnera med russin och pensla med uppvispat ägg. Grädda på 220 grader i 8 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.
Publicerat den
12 december 2012
Liknande recept
Skriv kommentar