Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbullar

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Bra deg som ger jättegoda bullar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör, tillsätt hälften av mjölken och all saffran. Låt koka ett par minuter. Ta kastrullen av plattan och tillsätt resten av mjölken. Kyl till 37 grader.
  2. Rör ut jästen i vätskan. Tilsätt salt, socker, ägg, och hälften av vetemjölet. Arbeta degen 4 min i maskin eller 8 min för hand. Tilsätt under tiden mer vetemjöl så att degen blir fast och smidig. Låt degen jäsa 45 minuter under bakduk.
  3. Knåda degen några minuter på mjölat bakbord. Dela degen i 40 bitar och forma till lussebullar/ jul-S. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. Låt dem jäsa 20 min under bakduk.
  4. Garnera med russin och pensla med uppvispat ägg. Grädda på 220 grader i 8 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.