Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranshummus med stekt grönt och gula russin

 
Skriv ut

Sätt guldkant med den underbart goda och smakrika kryddan saffran. Saffran passar inte bara till jul, utan året runt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Mixa ihop samtliga ingredienser till hummusen i en matberedare. Det ska bli en slät, krämig hummus och kan ta någon minut. Tillsätt mer vatten om den känns för tjock i konsistensen.
  2. Skär bort roten och ta bort fula blad från brysselkålen. Skiva den sedan tunt. Fräs i lite olivolja tills den börjar få färg. Tillsätt grönkål och päron och låt även det få färg. Avsluta med att röra ner rostade pinjenötter och gula russin. Salta.
  3. Servera till saffranshummusen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.