Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranspannacotta med rödvinspäron

 
Skriv ut

Perfekt juldessert med den härligt gula pannacottan och de röda päronen. Blir 10 små pannacottor om man serverar i små serveringsglas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten. Låt dem ligga i 5 minuter.
  2. Koka upp grädde, saffran stött med en sockerbit och socker. Ta från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden, rör om ordentligt. Tillsätt vaniljsocker och häll upp i serveringsglas. Låt stelna i kyl i minst 4 timmar. Skala och tärna päronen. Koka upp vin, socker, kryddor och apelsinskal. Låt sjuda i 10 minuter. Lägg i päronen och koka tills de är mjuka, ca 7 minuter. Låt päronen dra i lagen i minst 4 timmar. Fördela sedan i glasen och servera.
  3. Tips! Precis som pannacottan kan päronen förberedas dagen innan. Lägg sedan ihop vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.