Perfekt juldessert med den härligt gula pannacottan och de röda päronen. Blir 10 små pannacottor om man serverar i små serveringsglas.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten. Låt dem ligga i 5 minuter.
- Koka upp grädde, saffran stött med en sockerbit och socker. Ta från värmen.
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden, rör om ordentligt. Tillsätt vaniljsocker och häll upp i serveringsglas. Låt stelna i kyl i minst 4 timmar.
Skala och tärna päronen. Koka upp vin, socker, kryddor och apelsinskal. Låt sjuda i 10 minuter.
Lägg i päronen och koka tills de är mjuka, ca 7 minuter. Låt päronen dra i lagen i minst 4 timmar. Fördela sedan i glasen och servera.
- Tips!
Precis som pannacottan kan päronen förberedas dagen innan. Lägg sedan ihop vid serveringen.
Publicerat den
26 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar