Vinteräpplen, rödlök och brysselkål ger en härlig färg och smak. Passar utmärkt till kött eller varför inte köttbullar?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor. Lägg äpplen och lök på bakpappersklädd plåt. Ringla över 2/3 av olivoljan och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
- Skala och hacka den gula löken. Fräs löken i resterande olivolja ca 3 min utan att den tar färg. Låt saffranet fräsa med mot slutet.
- Tillsätt vatten, buljong och risoni. Koka sakta under lock ca 11 min. Blanda ner brysselkålen när ca 6 min återstår av koktiden.
- Vänd försiktigt ner äpplen och lök i risonin. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
8 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar