Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransrisoni med rostade äpplen och brysselkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vinteräpplen, rödlök och brysselkål ger en härlig färg och smak. Passar utmärkt till kött eller varför inte köttbullar?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor. Lägg äpplen och lök på bakpappersklädd plåt. Ringla över 2/3 av olivoljan och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Skala och hacka den gula löken. Fräs löken i resterande olivolja ca 3 min utan att den tar färg. Låt saffranet fräsa med mot slutet.
  4. Tillsätt vatten, buljong och risoni. Koka sakta under lock ca 11 min. Blanda ner brysselkålen när ca 6 min återstår av koktiden.
  5. Vänd försiktigt ner äpplen och lök i risonin. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.