Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransskorpor

 
  • Serverar: 75 portioner
  • Tid: 1 timme 5 minuter
Skriv ut

Goda och enkla att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, bakpulver och hjorthornssalt, finfördela smöret i blandningen. Blanda mjölk, ägg och saffran. Tillsätt socker och mjölkblandningen i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop degen i maskin eller för hand.
  2. Kavla ut degen till en tjock fyrkantig kaka, ca 25x35 cm. Lägg kakan på smord eller bakplåtspappers klädd plåt. Sporra kakan i 4x4 cm stora bitar.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen i 225 grader, ca 20 min. Varmluftsugn, 200 grader i ca 25 min.
  4. Klyv de nygräddade bitarna med en gaffel till över- och underskorpor medan de är varma. Lägg dem på en plåt med snittytan uppåt.
  5. Tips: Skorporna är jättegoda även som kardemummaskorpor. Byt då ut saffranet mot 1 tsk nystötta kardemummakärnor.
  6. Rosta (torka) dem mitt i ugnen i 225 grader ca 8 min. Varmluftsugn, 200 grader i 10-12 min. Eller låt torka en längre tid i eftervärme med varmluftsugnens fläkt påslagen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.