Knaprigt juliga skorpor som serveras med en underbart god kräm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rosta mandeln i en torr het stekpanna. Låt kallna.
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg.
- Stöt saffranet med 1 tsk socker i en mortel, blanda med 1 msk hett vatten och vänd ner i äggblandningen.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen och mandeln och arbeta ihop till en deg.
- Dela degen i 5 lika stora delar. Rulla ut varje del till en längd ca 35 cm. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite med handflatan.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Sänk ugnen till 100 grader.
- Skär varje längd i ca 15 sneda bitar medan de är varma.
Lägg dem på plåtar med snittytan uppåt och torka i ugnen i ca 40 minuter.
- Skala och skär clementinklyftorna i halvor.
Blanda mascarpone med florsocker och vänd ner clementinbitarna.
- Bred clementinmascarpone på skorporna och servera.
Publicerat den
18 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Godaste skorpor jag någonsin ätit men har inte prövat krämen.