Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransskorpor med mandel och clementinmascarpone

(1 kommentar)  
Skriv ut

Knaprigt juliga skorpor som serveras med en underbart god kräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta mandeln i en torr het stekpanna. Låt kallna. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg.
  3. Stöt saffranet med 1 tsk socker i en mortel, blanda med 1 msk hett vatten och vänd ner i äggblandningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen och mandeln och arbeta ihop till en deg.
  4. Dela degen i 5 lika stora delar. Rulla ut varje del till en längd ca 35 cm. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite med handflatan. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Sänk ugnen till 100 grader.
  6. Skär varje längd i ca 15 sneda bitar medan de är varma. Lägg dem på plåtar med snittytan uppåt och torka i ugnen i ca 40 minuter.
  7. Skala och skär clementinklyftorna i halvor. Blanda mascarpone med florsocker och vänd ner clementinbitarna.
  8. Bred clementinmascarpone på skorporna och servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Fladie 17 december 2012

    Godaste skorpor jag någonsin ätit men har inte prövat krämen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.