Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig blåbärs- och kokoskaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Blåbär och kokos passar perfekt ihop! Den här kakan gör garanterat succé och den är enkel att få ihop. Bjud gärna ljummen med lite vaniljglass eller vispad, kall grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och strö kokos i en form - ca 24-26 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker riktigt poröst och knäck sen i ett ägg i taget. Rör noga mellan varje,
  3. Blanda kokos, mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt mjölk och vänd varsamt ner bär.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sikaal 24 maj 2011

    Det var en saftig och god kaka. Om det berodde på att blåbären inte var helt tinade, vet jag inte, men jag fick ha den inne i ugnen i 50 min, då var den perfekt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.