Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig, fruktig kycklingfile

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kycklingen blir saftig och fin av att rimmas ett par timmar i marinad och avslutas i ugnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda marinaden i en plastpåse. Äpplen, paprikor och lök ska vara hackade. Vitlöken pressad. Lägg kycklingfileerna i påsen och se till att marinaden kommer åt ordentligt runt om. Låt ligga i kylen i 3-6 timmar.
  2. Torka av och stek kycklingen runtom och lägg den sedan i en smord form i ugnen, 175 grader. Tillaga tills innertemperaturen är 70 grader.
  3. Sila marinaden och stek frukt- och grönsaksblandningen. Servera som den är, eller gör en sås, med kycklingbuljong och grädde.
  4. Serveras med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.