Mycket gott och enkelt att baka.
På bilden har jag strösslat med solrosfrön men de faller av lätt så det är slöseri egentligen.
Instruktioner
- Häll 6 dl av mjölken i en kastrull och koka upp den tillsammans med havregrynen. Ta av den från plattan. Häll sedan i resten av mjölken (2 dl), tillsätt smöret och låt sedan gröten svalna till ca 37 grader.
- Smula ner jästen i en degbunke eller köksmaskin, tillsätt lite av gröten och lös upp jästen. Häll sedan i resten av gröten samt övriga ingredienser. Mjölet har du i lite i taget. Låt sedan maskinen jobba 5 minuter (10 minuter för hand) till degen är elastisk och smidig. Degen förblir ganska kladdig p.g.a. gröten.
- Strö mjöl övertygande och låt jäsa under bakduk eller plastfilm 30 minuter
- Förbered en djup långpanneplåt och klä den med bakpapper. När degen jäst klart trycker du ner den varligt, lossar den från bunken och stjälper över i långpannan. Mjöla ytan och händer så du kan trycka ut degen.
- Använd en pizzaslicer för att skära degen i 20 bitar. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa 30 minuter till. Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda i ca 25 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna på galler utan bakduk.
Publicerat den
25 februari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar