Rotfrukter är så användbara. Här gör de detta nyttiga och goda bröd extra saftigt och vackert!
Laktosfritt.
Instruktioner
- Blanda vatten och havremjölk i en kastrull och värm tills det blir fingervarmt. Rör ut jästen i vätskan och blanda sedan samtliga ingredienser i en bunke. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
- Arbeta snabbt ihop degen i bunken och stjälp ner i en bakplåtspappersklädd ugnsform ca 25x35 cm. Tryck ut degen jämnt i formen och strö eventuellt över valfria frön. Låt jäsa i rumstemperatur ytterligare 1 timme, täck sedan med plastfolie och låt stå i kylskåp över natten.
- Skär degen i rutor med kniv eller degskrapa och grädda sedan brödet i 220 grader i 20-30 minuter. Låt svalna på galler.
Publicerat den
16 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar