Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftigt rotfruktsbröd i braspanna

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Rotfrukter är så användbara. Här gör de detta nyttiga och goda bröd extra saftigt och vackert! Laktosfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten och havremjölk i en kastrull och värm tills det blir fingervarmt. Rör ut jästen i vätskan och blanda sedan samtliga ingredienser i en bunke. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
  2. Arbeta snabbt ihop degen i bunken och stjälp ner i en bakplåtspappersklädd ugnsform ca 25x35 cm. Tryck ut degen jämnt i formen och strö eventuellt över valfria frön. Låt jäsa i rumstemperatur ytterligare 1 timme, täck sedan med plastfolie och låt stå i kylskåp över natten.
  3. Skär degen i rutor med kniv eller degskrapa och grädda sedan brödet i 220 grader i 20-30 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.