Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saganakipanerad kyckling med grillad grönsakssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smak av medelhavet ger denna rätt med ett krispigt osttäcke av saganaki som förgyller kycklingen. Serveras med fräsch, grillad grönsakssallad. Den som vill ha rätten ännu matigare serverar med potatis eller ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Ansa och skär zucchinin i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på ½ tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Riv osten grovt på rivjärn. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar. Vänd filéerna först i uppvispat ägg och sedan i osten. Stek kycklingen i smör ca 2 minuter per sida.
  4. Blanda 1 msk olja, 2 krm salt och citronsaft. Vänd ner grönsaker och kapris i salladen och häll över dressingen.
  5. Servera salladen genast till kycklingen tillsammans med en yoghurtklick och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.