Smak av medelhavet ger denna rätt med ett krispigt osttäcke av saganaki som förgyller kycklingen.
Serveras med fräsch, grillad grönsakssallad. Den som vill ha rätten ännu matigare serverar med potatis eller ris.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Ansa och skär zucchinin i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på ½ tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Riv osten grovt på rivjärn. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar. Vänd filéerna först i uppvispat ägg och sedan i osten. Stek kycklingen i smör ca 2 minuter per sida.
- Blanda 1 msk olja, 2 krm salt och citronsaft.
Vänd ner grönsaker och kapris i salladen och häll över dressingen.
- Servera salladen genast till kycklingen tillsammans med en yoghurtklick och citronklyftor.
Publicerat den
16 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar