Matigt bröd med en fyllning som kan varieras i det oändliga. Ett smaksatt bröd är både gott och praktisk att servera.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och mjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
- Kavla ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock, på ett mjölat bakbord. Lägg ut salamiskivor på degen, strö över riven ost och oregano.
- Rulla ihop degen från långsidan till en rulle. Skär den i skivor, 1½-2 cm tjocka. Lägg skivorna i en fylld cirkel med ca ½ cm mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt.
Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda bröden längst ner i ugnen i 15-20 minuter eller tills de fått lagom med färg. Låt bröden svalna under en bakduk på plåten.
Publicerat den
16 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar