- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Matig och nyttig sallad att äta som huvudrätt, gärna tillsammans med kallskuret kött.
Instruktioner
- Skala och strimla löken. Lägg den i kallt vatten i ca 15 minuter för att mildra smaken.
- Koka dinkelvetet enligt anvisning på paketet.
Låt svalna.
- Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ut avokadoköttet och skär i skivor.
Skala och skär ut hinnfria grapeklyftor.
Skala gurkan, skär den på längden och kärna ur. Skär den i skivor.
Hacka koriandern/persiljan.
- Blanda frukt, grönsaker och koriander/ persilja med olja och vinäger. Salta och peppra väl. Rör i dinkel och garnera med oliver.
- Servera gärna med några skivor rökt kalkon.
Publicerat den
14 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar