Denna läckra sallad med färsk sparris, sockerärter, kallrökt lax och krispig sallad passar perfekt som en lätt lunch.
Instruktioner
- Blanda citronsaft och olivolja i en skål eller burk med lock. Krydda med salt och svartpeppar och blanda eller skaka väl. Ställ åt sidan.
- Ansa sparrisen och sockerärterna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i sparrisen. Låt koka 5 minuter och lägg i sockerärterna. Låt koka ytterligare 2 minuter. Låt rinna av väl och spola i kallt vatten. Skär sparrisen i 3-4 cm bitar. Strimla sockerärterna på diagonalen.
- Ansa salladen och ta av de inre fina bladen och lägg upp dem på ett fat. Strimla resten av salladen fint. Lägg upp strimlad sallad, sockerärter och sparris i grupper på fatet. Strö över ärtskotten.
- Skiva laxen tunt och skär skivorna i 2-3 cm breda strimlor. Fördela laxen ovanpå sallad och grönsaker. Ringla över dressingen precis före servering och servera med citronklyftor.
Publicerat den
28 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar