Undra på att jag jublade högt när jag såg det här receptet i ICA-Kuriren nr 49/10, en sådan brysselkålsälskare som jag är! Det här är ju rena drömmen att göra nu när brysselkålen går mot sitt bästa!
Instruktioner
- Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna, de är klara när det doftar gott och börjar knäppa. Ansa brysselkålen och dela ev de större på mitten. Skär fläsket i små tärningar.
- Smält smöret i en stek- eller traktörpanna. Tillsätt fläsket och låt det få fin färg. Tillsätt därefter brysselkålen och låt den fräsa med några minuter. Ringla över honungen och låt det hela glasera någon minut. Häll på vinäger, lägg på lock och låt det hela bräsera några minuter, tills vätskan kokat in och brysselkålen är mjuk. Tillsätt ev litet vatten. Låt blandningen bli rumsvarm eller svalna helt.
- Skär äpplen och ost i mindre bitar. Blanda pumpakärnor, äpplen, ost, senap, olivolja och sallad med brysselkålen. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
14 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar