Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salta oreganopinnar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Liknande grissini.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölet med en nypa salt i ugnen på låg värme, ca 50-75 grader ett par minuter. Smula jästen i en skål, tillsätt sockret och några skedar ljummet vatten, låt stå på varm plats tills jästen skummar. Lägg mjölet i en hög på bakbordet, gör en grop i mitten och häll i jäst, ägg, olja och så mycket mjölk att degen blir smidig. Knåda den ett par minuter och låt sedan jäsa på varm plats i ca 30 minuter.
  2. Knåda sedan in oregano eller mejram och parmesanost. Dela degen i 20 bitar och rulla dem till långa pennsmala längder. Lägg längderna på smord plåt, pensla med mjölk och strö över rikligt med havssalt och låt dem jäsa än en gång på varm plats i 10 minuter.
  3. Baka i 180 grader 10-15 minuter eller tills pinnarna är ljusbruna och spröda.
  4. Serveras varma till soppa, förrätt eller sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.