Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saltbakad kyckling med mangosalsa

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Peppra kycklingklubborna på båda sidor. Lägg dem med skinnsidan upp på ett lager grovt salt i en ugnssäker form. lägg på timjankvistarna och salvia. Lägg vitlöksklyftorna bredvid. Stek i mitten av ugnen och låt stå 25-35 minuter eller tills kycklingen är klar. Vänd kycklingklubborna 2 gånger under tiden. Den kortare tiden för lår.
  3. Salsa: Skala och skär mangon i bitar. Pressa över citronsaften. Skala vitlöken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Finfördela mango, vitlök, pepparfrukt och koriander i en matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt.
  4. Servera kycklingklubborna med mangosalsan och ris eller couscous.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.