Salvian ger en härlig touch till kycklingen och risotton är otroligt krämig och god.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 minuter per sida, krydda runt om med ½ tsk salt och 2 krm peppar och salvia.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form, stick in en kötttermometer i den tjockaste delen.
- Tillaga ca 30 minuter i ugn tills innertemperaturen är 70 grader.
Ta ut kycklingen och täck med aluminiumfolie och låt vila 5 minuter före servering.
- Koka upp vatten och fond. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs det i 2 msk olja tills löken blivit mjuk.
Tillsätt riset och låt det fräsa med 1 minut.
Häll i vinet och låt koka in. Spä med buljong i omgångar och koka risotton på svag värme tills riset är al dente, 20-25 minuter.
- Skär soltorkade tomater i strimlor, dela körsbärstomaterna. Blanda ner tomater, smör och parmesan i risotton precis före servering. Krydda med 2 krm salt och 2 krm svartpeppar.
- Sevrera risotton med kycklingen och rucola.
Publicerat den
18 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar