Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Salvian ger en härlig touch till kycklingen och risotton är otroligt krämig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 minuter per sida, krydda runt om med ½ tsk salt och 2 krm peppar och salvia. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, stick in en kötttermometer i den tjockaste delen.
  2. Tillaga ca 30 minuter i ugn tills innertemperaturen är 70 grader. Ta ut kycklingen och täck med aluminiumfolie och låt vila 5 minuter före servering.
  3. Koka upp vatten och fond. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs det i 2 msk olja tills löken blivit mjuk. Tillsätt riset och låt det fräsa med 1 minut. Häll i vinet och låt koka in. Spä med buljong i omgångar och koka risotton på svag värme tills riset är al dente, 20-25 minuter.
  4. Skär soltorkade tomater i strimlor, dela körsbärstomaterna. Blanda ner tomater, smör och parmesan i risotton precis före servering. Krydda med 2 krm salt och 2 krm svartpeppar.
  5. Sevrera risotton med kycklingen och rucola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.