Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sandra asiatisk Oxfilé

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta har gjorts i skolan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Bryn det hastigt i smör så att det får en fin färg. Salta och peppar köttet. Lägg upp köttet på ett ungsäkert fat och sätt genast in det i kylen.
  2. Gör såsen: Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs det i olja i en kastrull. Tillsätt ingefäran, sojan, rödvinet, vattnet, sweet chilin, kalvfonden, honungen och sambal oleken. Låt såsen koka i ca 10 minuter. Rör sedan ner idealmjölet. Låt såsen koka i någon minut till.
  3. Smaka av om det är bra med styrka i den tillsätt annars lite mer kryddor.
  4. Sätt i ugnen på 225 grader.
  5. Värm mango chutny och ingefära i en liten kastrull. Stek köttet i mitten av ugnen i 10-20 minuter beroende på hur du vill ha köttet. Pensla därefter med mango chutnyn över köttet. Värm såsen. Lägg i vattenkastanjerna efter ett tag.
  6. Servera det med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.