- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Detta har gjorts i skolan.
Instruktioner
- Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor.
Bryn det hastigt i smör så att det får en fin färg.
Salta och peppar köttet.
Lägg upp köttet på ett ungsäkert fat och sätt genast in det i kylen.
- Gör såsen:
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs det i olja i en kastrull. Tillsätt ingefäran, sojan, rödvinet, vattnet, sweet chilin, kalvfonden, honungen och sambal oleken. Låt såsen koka i ca 10 minuter.
Rör sedan ner idealmjölet. Låt såsen koka i någon minut till.
- Smaka av om det är bra med styrka i den tillsätt annars lite mer kryddor.
- Sätt i ugnen på 225 grader.
- Värm mango chutny och ingefära i en liten kastrull.
Stek köttet i mitten av ugnen i 10-20 minuter beroende på hur du vill ha köttet.
Pensla därefter med mango chutnyn över köttet. Värm såsen. Lägg i vattenkastanjerna efter ett tag.
- Servera det med kokt ris.
Publicerat den
20 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar