Detta är ljuvliga små bakelser som du kan svänga ihop i ett nafs. De är perfekta att servera när du får oväntat besök. Dina gäster kommer att älska dem!
Instruktioner
- Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 225 grader. Rör matfett och socker poröst, gärna med en elvisp.
- Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda ner mjölet i äggvispet.
- Markera 8 cirklar med ett kakmått, ca 8 cm i diameter, 8 cirklar ca 6 cm i diameter och 8 cirklar, ca 4 cm i diameter på ett bakplåtspapper.
- För över papperet till en plåt. Bred ut smeten jämnt i cirklarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 5 minuter.
Lossa bottnarna försiktigt från bakplåtspapperet medan de fortfarande är varma. Låt dem kallna på ett galler.
- Gör fyllningen:
Vispa grädden. Vänd ner kesella i grädden. Smaka av fyllningen med florsocker och vaniljsocker. Lägg ihop bottnarna tre och tre, störst, mellan och minst, med fyllning mellan och ovanpå.
- Strö lite färska bär på toppen av bakelserna. Servera dem genast.
Publicerat den
11 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar