Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saras snabba bakelser

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Detta är ljuvliga små bakelser som du kan svänga ihop i ett nafs. De är perfekta att servera när du får oväntat besök. Dina gäster kommer att älska dem!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 225 grader. Rör matfett och socker poröst, gärna med en elvisp.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda ner mjölet i äggvispet.
  3. Markera 8 cirklar med ett kakmått, ca 8 cm i diameter, 8 cirklar ca 6 cm i diameter och 8 cirklar, ca 4 cm i diameter på ett bakplåtspapper.
  4. För över papperet till en plåt. Bred ut smeten jämnt i cirklarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 5 minuter. Lossa bottnarna försiktigt från bakplåtspapperet medan de fortfarande är varma. Låt dem kallna på ett galler.
  5. Gör fyllningen: Vispa grädden. Vänd ner kesella i grädden. Smaka av fyllningen med florsocker och vaniljsocker. Lägg ihop bottnarna tre och tre, störst, mellan och minst, med fyllning mellan och ovanpå.
  6. Strö lite färska bär på toppen av bakelserna. Servera dem genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.