Dessa grillspett med nöttkött marineras i en sataymarinad.
Instruktioner
- Låt grillspetten dra 30 minuter i vatten så att de inte bränns vid under tillagningen.
- Mixa salladslök, jordnötter, curry, råsocker, kokosmjölk och gurkmeja i en mixer eller matberedare. Mixa tills allt är väl blandat och lägg över jordnötssåsen i en skål som inte är av metall.
- Skär köttet i 10-12 cm långa strimlor och lägg dem i jordnötssåsen. Täck över med plastfolie och marinera i kylen i minst tre timmar. Rör om då och då så att köttet täcks av marinad.
- Trä 3-4 strimlor kött på varje grillspett. Det bör bli 12 grillspett. Hetta upp en kolgrill eller ugnens grill till hög värme.
- Grilla spetten fyra minuter på varje sida tills de är väl brynta runtom och genomstekta. Ta av från värmen och servera med en sallad.
Publicerat den
16 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar