Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sataymarinerade biffspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa grillspett med nöttkött marineras i en sataymarinad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt grillspetten dra 30 minuter i vatten så att de inte bränns vid under tillagningen.
  2. Mixa salladslök, jordnötter, curry, råsocker, kokosmjölk och gurkmeja i en mixer eller matberedare. Mixa tills allt är väl blandat och lägg över jordnötssåsen i en skål som inte är av metall.
  3. Skär köttet i 10-12 cm långa strimlor och lägg dem i jordnötssåsen. Täck över med plastfolie och marinera i kylen i minst tre timmar. Rör om då och då så att köttet täcks av marinad.
  4. Trä 3-4 strimlor kött på varje grillspett. Det bör bli 12 grillspett. Hetta upp en kolgrill eller ugnens grill till hög värme.
  5. Grilla spetten fyra minuter på varje sida tills de är väl brynta runtom och genomstekta. Ta av från värmen och servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.