Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweiziskt bondbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Hittade ett recept på liknande bröd i en tidning för länge sedan, har sedan omarbetat det lite. Går bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Slå 37-gradigt vatten över och rör om, tillsätt surdegen, oljan, 6 dl specialvetemjöl, 4 dl rågsikt. Arbeta degen, täck över med plastfolie och låt den jäsa cirka en timme.
  2. Arbeta in salt och 3 dl vetemjöl i degen. Ta upp degen på bakbordet, tillsätt resten vetemjöl om det behövs och forma degen till två knubbiga limpor. Strö lite rågsikt över bröden.
  3. Lägg dem på smord plåt och låt jäsa till dubbel storlek. Skåra de färdigjästa bröden med rakblad, skär djupt och snabbt på fyra ställen.
  4. Grädda bröden i 200 grader 30 - 35 minuter. Låt bröden svalna på galler utan bakduk så blir skorpan spröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.