Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scones

 
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Härliga scones! Serveras gärna med lemoncurd, sylt, marmelad och cottage cream.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sikta vetemjöl och bakpulver i en bunke.
  2. 2. Tillsätt salt och socker samt det rumtempererade smöret. Rör med en slev så det blir smuligt.
  3. 3. Tillsätt mjölken och rör försiktigt till en slät deg.
  4. 4. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord ca 2 cm tjock och stick ut runda bottnar eller valfri form.
  5. 5. Sätt bottnarna på en plåt med bakplåtspapper.
  6. 6. Pensla bottnarna med ett uppvispat ägg.
  7. 7. Baka sedan i 220 grader ca 15 minuter så de får vacker gyllenbrun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.