Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sega syltkakor med kanel

 
  • Serverar: 22 portioner
Skriv ut

En uppiffad version av kolakakor som blir en favorit bland småkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa tärnat smör, socker, vaniljsocker, kanel och sirap tills det är slätt. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och salt och arbeta till en deg.
  3. Forma små bollar av degen och placera dem glest på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Koka ihop ingredienserna till hallon eller blåbärssylt och låt det puttra i en kastrull i ca 5 minuter. Smaksätt hallonsylten med citron och blåbärssylten med vaniljsocker. Låt sylten svalna.
  5. Gör en fördjupning i mitten av varje degboll med lillfingret och fyll med den hemgjorda sylten. Spritsa gärna med en plastpåse.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 6-9 minuter eller tills de fått lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.