Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Seitan modern

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Seitansteken håller i upp till en vecka i kylskåp. Sedan blir den hård och torr. Men den fungerar utmärkt att frysa för längre förvaring.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll ner de torra ingredienserna i den ordning de nämns ovan i en bakmaskin eller en hushållsmaskin med knådstänger. Hacka och bryn löken tillsammans med oljan i en kastrull. Häll i resterande ingredienser i kastrullen och mixa till en jämn smet med hjälp av t.ex. en stavmixer. Rör mer de blöta ingredienserna tillsammans med de torra. Låt bakmaskinen eller hushållsmaskin knåda fram en jämn deg. Detta kan ta upp emot 30 minuter.
  2. Placera degen i en oljad ugnsform stor nog att låta degen växa i. Sjud upp buljongen medens degen vilar i ugnsformen. Häll sakta buljongen över degen och låt den bakas i ugn i 175 grader i ca 60 minuter. Under bakningen kan du fördela buljongen över steken lite då och då. Efter 60 minuters bakning sänks värmen till 145 grader och setiansteken bakas i 30 minuter till. Tag ut formen och täck över den med ugnsfolie tills seitansteken har svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.