Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piroger med seitan

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Tips! Man kan experimentera mycket med kryddningen. Till exempel kan man ha lite riven sojaost i varje pirog. Eller strimlad paprika, svamp och morot.

Ingredienser

Instruktioner

Till detta recept behöver vi färsmalen seitan. Ta en lagom stor bit färdiglagad seitan och mixa till lagom konsistens i en vanlig hushållsmaskin. Hacka och bryn löken i en stekpanna. Tillsätt färs, 1 dl. vatten, och kryddmixen (ca. en halv påse) i stekpannan. Låt sjuda i 10 minuter eller tills vätskan är borta. Smaka av och låt svalna i 15 minuter. Kavla ut och skär till pirog/smördegen i 6x6 cm. stora plattor. Ta en matsked med den uppstekta färsen och lägg i mitten varje platta. Vik ihop och pressa till de öppna kanterna. Lägg pirogerna på en plåt på ett ark bakplåtspapper. Låt dem bakas i ugn i ca. 15-20 minuter i 175 graders värme. Ta ut dem och servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.