Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sej med tapenade, tomat, zucchini och champinjoner

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Utsökt till vardag och även fungerande till enkla fester. Har massor av goda italienska smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klicka ner hälften av margarinet i en gratängform. Salta fisken ordentligt och klappa in det på båda sidor.
  3. Bred sedan tapenade över fiskfilén. Skiva tomaterna och lägg dem uppepå tapenaden. Skär sedan zucchinin i ca 10 cm långa bitar som ska vara max ½ cm tjocka (om den är mycket stor dela den i två först innan du skivar), lägg den sedan på fisken så det ser snyggt ut.
  4. Ta bort foten på champinjonerna och skiva dem och fräs dem tills de blir gyllene och häll över mjölk och grädde (spara lite av mjölken till redning). Salta lätt och rör ut redningen och koka upp alltsammans. Här kan du välja hur tjock redning du vill ha, jag väljer lösare för fisken smakar mer då.
  5. Häll champinjonsåsen över fisken och grädda 20-25 minuter i ugnen. Koka under tiden ris och gör grönsallad. Servera med något gott bröd, förslagsvis ett med soltorkade tomater i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.