- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Utsökt till vardag och även fungerande till enkla fester. Har massor av goda italienska smaker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Klicka ner hälften av margarinet i en gratängform. Salta fisken ordentligt och klappa in det på båda sidor.
- Bred sedan tapenade över fiskfilén. Skiva tomaterna och lägg dem uppepå tapenaden. Skär sedan zucchinin i ca 10 cm långa bitar som ska vara max ½ cm tjocka (om den är mycket stor dela den i två först innan du skivar), lägg den sedan på fisken så det ser snyggt ut.
- Ta bort foten på champinjonerna och skiva dem och fräs dem tills de blir gyllene och häll över mjölk och grädde (spara lite av mjölken till redning). Salta lätt och rör ut redningen och koka upp alltsammans. Här kan du välja hur tjock redning du vill ha, jag väljer lösare för fisken smakar mer då.
- Häll champinjonsåsen över fisken och grädda 20-25 minuter i ugnen. Koka under tiden ris och gör grönsallad.
Servera med något gott bröd, förslagsvis ett med soltorkade tomater i.
Publicerat den
11 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar