Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semifreddo med torkad frukt och choklad

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Semifreddo som betyder halvfryst på Italienska. Är verkligen en tacksam dessert och otroligt goood!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka den torkade frukten fint och lägg i en vid kastrull. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner frön och stång i kastrullen tillsammans med apelsinjuice, vatten och stjärnanis.
  2. Koka upp och låt sjuda tills vätskan kokat in i frukten, ca 7 minuter. Ta kastrullen från värmen, plocka bort vaniljstången och stjärnanisen. Låt frukten svalna.
  3. Finhacka chokladen. Vispa grädden pösig. Vispa ner yoghurt, florsocker och äggulor. Vispa äggvitorna till ett hårt fast skum i en separat skål. Vänd försiktigt ner äggvitorna i gräddsmeten med frukten och chokladen.
  4. Pensla insidan av 1½ liter stor form med vatten. Täck sidor och botten noga med plastfolie. Häll smeten i formen. Täck med plastfolie. Frys i minst 4 timmar.
  5. Ta ut semifreddon ca 45 minuter före servering och låt stå i rumstemperatur. Stjälp upp semifreddon på ett fat. Sitter den fast kan du skölja lite hett vatten över formens undersida. Ta bort plastfolien och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.