Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapsstekt strömming med pepparrot

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Tycker man om strömming och har gott om tid är det här en god variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj strömmingsfiléerna och klipp bort ryggfenan. Låt srömmingen rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda gräddfil med dijonsenap. Vänd ner strömmingsfiléerna i senapsblandningen. Låt strömmingen ligga i gräddfilsblandningen ca två timmar.
  3. Blanda ströbröd och rågmjöl. Panera skinnsidorna på strömmingen i mjölblandningen. Lägg ihop dem två och två med skinnsidan utåt eller vik varje filé dubbel.
  4. Stek strömmingen i matfett i en het stekpanna i 1-2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar
  5. Skala och riv pepparroten. Servera strömmingen med kokt potatis, riven pepparrot , citron och rårivna morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.