- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Tycker man om strömming och har gott om tid är det här en god variant.
Instruktioner
- Skölj strömmingsfiléerna och klipp bort ryggfenan.
Låt srömmingen rinna av i ett durkslag.
- Blanda gräddfil med dijonsenap. Vänd ner strömmingsfiléerna i senapsblandningen. Låt strömmingen ligga i gräddfilsblandningen ca två timmar.
- Blanda ströbröd och rågmjöl. Panera skinnsidorna på strömmingen i mjölblandningen. Lägg ihop dem två och två med skinnsidan utåt eller vik varje filé dubbel.
- Stek strömmingen i matfett i en het stekpanna i 1-2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar
- Skala och riv pepparroten. Servera strömmingen med kokt potatis, riven pepparrot , citron och rårivna morötter.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar