Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Serranolindad kycklingfilé med ostkräm och bönsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Serranoskinka ger både smak och saftighet i denna ljuvliga kyckling som serveras med goda tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg en rosmarinkvist på varje serranoskiva. Peppra filéerna runtom. Vira in varje filébit i en serranoskiva. Fäst med tandpetare eller steksnöre.
  2. Koka upp créme fraiche. Tillsätt osten och rör om tills den smälter. Blanda ner senap och vinäger. Smaka av med lite cayennepeppar. Förvara svalt fram till servering.
  3. Skala och skär avokadon i bitar. Låt kidneybönorna rinna av. Skär tomaterna i bitar. Blanda allt i salladen med olivolja och balsamvinäger.
  4. Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme i smör. Börja steka med serranoskarven ner. Vänd och stek så att serranoskinkan får fin färg runtom. Kycklingen är klar när innertemperaturen visar 68 grader, eller när köttsaften är klar. Använd gärna en stektermometer för att hålla koll.
  5. Servera kycklingen tillsammans med den kalla ostkrämen och bönsalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.