Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesamkyckling med linssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Den saftiga kycklingen blir god med syrlig sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda marinaden och marinera kycklingen 20 minuter eller längre.
  2. Lägg filéerna och marinad i ugnsform, strö över sesamfrön. Stek mitt i ugnen tills de är genomstekta, ca 20 min,.
  3. Koka linserna i saltat vatten 10 min. Häll av i durkslag och spola i kallt vatten.
  4. Skala apelsinerna med kniv och skär ut filéer. Pressa och spara saften ur skalresterna.
  5. Strimla basilikabladen. Blanda linserna med apelsinsaft och -klyftor, basilika och olivolja. Salta och peppra. Servera med kycklingen, gärna på salladsbädd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.