Krassesåsen mår bra av att stå och dra en stund medan potatisen bakas färdigt i ugnen.
Instruktioner
- Potatis: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Förkoka i saltat vatten 3-4 min. Låt potatisen ånga av i durkslag. Häll över i en ugnsäker form. Blanda med olivolja och salt. Baka färdigt mitt i ugnen 25-30 min.
- Sås: Vispa ihop vatten buljongtärning, vitlök, konjak och senap i en kastrull. Koka upp och vispa ner creme fraiche. Låt såsen sjuda någon minut. Red ev av med majsstärkelse utrör i lite kallt vatten. Koka upp. Klipp i krassen och värm såsen före servering.
- Kött: Skär köttet i 3 cm skivor som plattas till med handflatan. Salta och peppra på båda sidor och vänd i sesamfrö. Stek köttet i smör på medelvärme 2-3 min på varje sida.
- Sparris: Ansa och dela sparrisen i mindre bitar. Stelk i smör i het panna någon minut under omrörning. Salta.
Publicerat den
15 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar