Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesampanerad fläskfilé med krassesås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krassesåsen mår bra av att stå och dra en stund medan potatisen bakas färdigt i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatis: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Förkoka i saltat vatten 3-4 min. Låt potatisen ånga av i durkslag. Häll över i en ugnsäker form. Blanda med olivolja och salt. Baka färdigt mitt i ugnen 25-30 min.
  2. Sås: Vispa ihop vatten buljongtärning, vitlök, konjak och senap i en kastrull. Koka upp och vispa ner creme fraiche. Låt såsen sjuda någon minut. Red ev av med majsstärkelse utrör i lite kallt vatten. Koka upp. Klipp i krassen och värm såsen före servering.
  3. Kött: Skär köttet i 3 cm skivor som plattas till med handflatan. Salta och peppra på båda sidor och vänd i sesamfrö. Stek köttet i smör på medelvärme 2-3 min på varje sida.
  4. Sparris: Ansa och dela sparrisen i mindre bitar. Stelk i smör i het panna någon minut under omrörning. Salta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.