Man kan lätt tro att det här är svårt att göra hemma, men i själva verket är det väldigt enkelt. Det enda tricksiga är att få tillräckligt tunna skivor av tonfisken, använd en riktigt vass kniv.
Instruktioner
- Blanda sesamfrön, peppar och salt och bred ut dem på en platt tallrik. Rulla tonfisken ordentligt i blandningen tills utsidan är täckt av frön. Hetta upp en teflonpanna på riktigt hög värme, bryn sedan tonfisken hastigt på varje sida i cirka 20 sekunder - den ska bara bli brynt runtomkring. (Själv föredrar jag genomstekt så jag körde med minst 2 minuter på varje sida, men det är ju en smaksak ...)
- Låt fisken vila i cirka en timme, det gör att den stabiliserar sig och blir enklare att skära upp. Blanda ihop alla salladsingredienser. Rör ihop wasabi och risvinäger till en jämn smet, rör i mirin, soja, sesamolja och farinsocker. Skär tonfisken i tunna skivor. Lägg upp på ett fat, toppa med sallad och ringla över dressingen.
Publicerat den
9 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar