Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesampanerad tonfisk

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Man kan lätt tro att det här är svårt att göra hemma, men i själva verket är det väldigt enkelt. Det enda tricksiga är att få tillräckligt tunna skivor av tonfisken, använd en riktigt vass kniv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda sesamfrön, peppar och salt och bred ut dem på en platt tallrik. Rulla tonfisken ordentligt i blandningen tills utsidan är täckt av frön. Hetta upp en teflonpanna på riktigt hög värme, bryn sedan tonfisken hastigt på varje sida i cirka 20 sekunder - den ska bara bli brynt runtomkring. (Själv föredrar jag genomstekt så jag körde med minst 2 minuter på varje sida, men det är ju en smaksak ...)
  2. Låt fisken vila i cirka en timme, det gör att den stabiliserar sig och blir enklare att skära upp. Blanda ihop alla salladsingredienser. Rör ihop wasabi och risvinäger till en jämn smet, rör i mirin, soja, sesamolja och farinsocker. Skär tonfisken i tunna skivor. Lägg upp på ett fat, toppa med sallad och ringla över dressingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.