Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Shere Khans kryddiga biffkebab

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Du kanske vill fly från Shere Khan, men ingen flyr från hans delikata kebab.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär biffen i kuber ca 3 cm och lägg i en stor skål.
  2. Gör marinaden : Blanda vitlök, paprikapulver, kummin, salt, peppar och rödvinsvinäger i en mixer eller matberedare. Låt mixern gå medan man tillsätter en gnutta olivolja.
  3. Täck köttet helt av marinaden. Täck över köttet och låt det stå i 2-4 timmar i kylen. Förvärm grillen till medelvärme.
  4. Trä köttbitarna på spett och lämna ca 1 cm mellanrum mellan varje köttbit på spettet.
  5. Lägg spetten på grillen och vänd ungefär varannan minut i 8-12 minuter. (Beroende på hur rött man vill ha köttet inuti.)
  6. Ta bort från grillen och låt stå 2-3 minuter och vila.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.