Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sjömansbiff på köttfärs

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mycket bra att tillaga om man får långvägagäster t ex. Man gör maten och den går att värma upp när "andan faller på". Husmanskost som alla gillar, både stora och små. Enkelt att göra . Beroende på hur många som förväntas ökar man ingredienser. Spadet blir supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda till köttfärsen som man gör till pannbiffar, ägg, ströbröd, mjölk, salt och svartpeppar. Låt stå och svälla medan du skalar potatis.
  2. Skala potatisen i skivor och hacka löken fint eller efter smak.
  3. Gör traditionella pannbiffar av köttfärsblandningen och stek i vanlig ordning.
  4. Varva potatis, lök, svartpeppar och biffar i en stor kastrull. Understa och översta lagret ska vara potatis. Koka upp vatten med buljongtärningen och häll i kastrullen. Tänk på att det kommer vätska från potatisen när man kokar så ta buljong så att det täcker bara till ca 3/4 av innehållet i kastrullen. Buljongen står för sältan så var försiktig med salt. Själv tar jag knappast någon salt alls förutom när jag blandar till köttfärsen. Låt sjuda på svag värme tills potatisen är mjuk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.