Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sjötungarulader med fänkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De örtfyllda filéerna smälter på tungan och de buljongbräserade grönsakerna blir ett perfekt tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa fänkålsstånden, halvera dem och skär dem i skivor, ca ½ cm tjocka. Spara lite fänkålsgrönt till garnering. Ansa paprikorna och skär dem i strimlor, ca 1 cm breda. Skala och hacka schalottenlöken fint.
  2. Hetta upp 1 msk olivolja i en kastrull och tillsätt löken och 1 tsk fänkålsfrön. Fräs tills löken börjar mjukna. Tillsätt grönsakerna och apelsinskalet. Peppra och häll på grönsaksbuljongen. Lägg på locket och låt sjuda 15 minuter.
  3. Skölj och torka av fiskfiléerna. Peppra och droppa över citron. Finhacka persilje- och dragonbladen och blanda örterna med färskosten och ströbrödet.
  4. Bred färskostkrämen på sjötungafiléerna, rulla ihop dem och fäst med tandpetare.
  5. Pensla ruladerna med resten av olivoljan. Lägg ruladerna ovanpå grönsakerna och lägg på locket. Låt koka i ångan 6 minuter. Lägg upp ruladerna och grönsakerna och garnera med fänkålsgrönt. Servera ev med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.