De örtfyllda filéerna smälter på tungan och de buljongbräserade grönsakerna blir ett perfekt tillbehör.
Instruktioner
- Skölj och ansa fänkålsstånden, halvera dem och skär dem i skivor, ca ½ cm tjocka. Spara lite fänkålsgrönt till garnering. Ansa paprikorna och skär dem i strimlor, ca 1 cm breda. Skala och hacka schalottenlöken fint.
- Hetta upp 1 msk olivolja i en kastrull och tillsätt löken och 1 tsk fänkålsfrön. Fräs tills löken börjar mjukna. Tillsätt grönsakerna och apelsinskalet. Peppra och häll på grönsaksbuljongen. Lägg på locket och låt sjuda 15 minuter.
- Skölj och torka av fiskfiléerna. Peppra och droppa över citron. Finhacka persilje- och dragonbladen och blanda örterna med färskosten och ströbrödet.
- Bred färskostkrämen på sjötungafiléerna, rulla ihop dem och fäst med tandpetare.
- Pensla ruladerna med resten av olivoljan. Lägg ruladerna ovanpå grönsakerna och lägg på locket. Låt koka i ångan 6 minuter. Lägg upp ruladerna och grönsakerna och garnera med fänkålsgrönt. Servera ev med kokt potatis.
Publicerat den
19 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar